Welke competenties heb je nodig als verandermanager?

In de wereld van trainingen, opleidingen en cursussen is een verandermanagement opleiding erg populair. Deze opleiding zorgt ervoor dat je direct aan de slag kunt als verandermanager en je qua kennis alles in huis hebt! Je doet ervaring op in diverse gebieden van verandermanagement en bedrijven zullen tevreden zijn met de kennis waar je over beschikt. Denk jij erover na om deze opleiding te gaan volgen? Dan zijn er een aantal competenties die je zult moeten bezitten. Wij vertellen je hier alles over en zo weet je of jij deze opleiding aankunt.

Risico’s inschatten 

Risico’s goed in kunnen schatten is een must als je aan de slag gaat als verandermanager. Je zult namelijk goed moeten bedenken welke consequenties er bij welke keuzes horen en hoe je deze risico’s wellicht kunt verkleinen. Het voorkomen van grote negatieve veranderingen is namelijk iets wat je zeker wilt doen bij deze baan. Als je een risico kunt inschatten, kun je namelijk voorbereidingen treffen om dit risico te verkleinen. 

Een leider durven te zijn

Als verandermanager zul je kansen moeten zien voor het bedrijf, maar deze ook moeten doorvoeren. Vaak krijg je te maken met medewerkers die al langer bij het bedrijf werken en zijn gewend aan de manier van doen. Jij moet ervoor zorgen dat er draagkracht achter jouw besluiten komt en dat de medewerkers het eens met je zijn. Zonder draagkracht van de medewerkers kan het namelijk nogal een chaos worden op de werkvloer. Met een master mcc zorg je ervoor dat je precies weet hoe je dit moet aanpakken. Je zult de leiding moeten nemen als je wilt dat de medewerkers je beslissingen ondersteunen.

Sociaal contact

Sociaal contact met medewerkers zorgt ervoor dat je vaak meer draagkracht achter je beslissingen krijgt. Je zult niet alleen leiding moeten kunnen geven, maar ook interesse tonen in waarom bepaalde personen wellicht niet of juist wel achter je beslissingen gaan staan. Leer de medewerkers bij de organisatie kennen en toon interesse. 

Streven naar de juiste resultaten

Als verandermanager zul je aan de slag moeten om goede resultaten binnen het bedrijf te realiseren. Je streeft ernaar de juiste resultaten voor je organisatie te behalen en je behoedt jezelf van het maken van fouten. Dit voorkom je door je altijd goed in te lezen over de kwestie, maar ook door keer op keer te blijven evalueren. Dit helpt bij het verwerken vanuit feedback vanuit de klanten, maar ook vanuit de organisatie zelf. 

Flexibel

Je zult flexibel met fouten om moeten kunnen gaan en deze op een interessante manier op kunnen lossen. Je blijft rustig op momenten dat anderen gaan stressen en dit is een aanwinst voor iedere organisatie. Als verandermanager ben je dan ook een spil in het web van de grote organisatie. 

Pas jij bij de omschrijving van een verandermanager? Meld je dan direct aan voor de opleiding en binnen een korte periode kun je al fulltime bij een organisatie aan de slag. Succes met de studie!