Wat zijn de voordelen van fietstassen?

Fietstassen heb je tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Het grote voordeel van een fietstas is dat je er heel veel in kwijt kunt en je niet al het gewicht in een rugtas of andere tas hoeft te dragen. Wil je geen stuur met tassen eraan? Een fietstas lost dat probleem op. Als je dubbele fietstassen aanschaft, kun je die gewoon op je fiets laten zitten. Bijkomend voordeel is dat je altijd tassen bij je hebt, mocht je onverhoopt met een paar tassen vol spullen terugkomen, na een dagje shoppen. Met een dubbele fietstas kun je het gewicht prima verdelen en dan behoud je gewoon je evenwicht op de fiets.

 

Verschillende soorten fietstassen

Dubbele fietstassen die je veel in het straatbeeld ziet laat je gewoon op je fiets zitten en zet je makkelijk aan je bagagedrager makkelijk vast met riemen. Ze zijn in allerlei vrolijke designs verkrijgbaar, maar uiteraard zijn er ook sportieve of neutrale tassen verkrijgbaar.

Naast de dubbele fietstassen zijn er ook enkele fietstassen verkrijgbaar die je makkelijk met haken aan je fiets vastzet. Als je niet veel spullen wil vervoeren op de fiets, kan dit een uitstekende optie zijn. Vaak zit er een schouderband aan, zodat hem makkelijk mee kunt nemen. Veel van dit soort fietstassen zijn wat luxer met meerdere vakken met rits waar je spullen in op kunt bergen. Er zal ook een regenhoes bij zitten, zodat je tas en je goederen tijdens een regenbui extra beschermd is. Vindt je het fijn om je fietstas op de plaats van bestemming op je rug mee te nemen? Denk dan eens aan een fietsrugzak met haken. Deze kun je tijdens de rit eenvoudig aan je bagagedrager vasthaken. Deze haken kun je er ook afhalen, zodat de tas lekker draagt op je rug.

Als je regelmatig op de fiets zit, is het handig om een bandenplaksetje bij je te hebben. Daarvoor is een zadeltasje wat je met een kliksysteem of banden aan je zadel vastzet, ideaal. Houd je ervan om regelmatig mooie fietstochten te maken, denk dan eens aan een stuurtas, waar je een routekaart in kan doen. Er zijn tegenwoordig zelfs telefoonfietstasjes, zodat je die veilig op kunt bergen op je stuur.
Bepaalde fietstassen hebben een speciaal, extra stevig compartiment voor de laptop die vaak op maat gemaakt zijn, zodat je altijd wel een tas vindt, waar je laptop stevig in past.

Of je hem nu wil gebruiken voor woon-werkverkeer, voor toertochten, fietsvakanties of voor de dagelijkse boodschappen; er is altijd wel een passende fietstas. Je zult er zeker heel veel plezier van hebben. Hij is ook ideaal om een extra kettingslot in op te bergen. Tegenwoordig geen overbodige luxe.

 

Bron: Clarijs Fietstassen