Sim only abonnement, kan ik goedkoper uitkomen?

Heb je momenteel een sim only abonnement? Hier betaal je een maandelijks tarief voor. Hoeveel je betaalt, hangt af van meerdere factoren. Velen kampen met de vraag: kan ik goedkoper uitkomen met mijn sim only abonnement?

 

In de meeste gevallen is dat zeker mogelijk. Het ligt er maar net aan wat jij belangrijk vindt aan een sim only abonnement. In dit artikel lees je hier meer over.

Kan ik goedkoper uitkomen met mijn sim only?

Wil je goedkoper uitkomen op je sim only abonnement, kijk dan naar je huidige bundel:

 

  • Hoeveel belminuten heb ik? Is dit in balans met hoeveel ik daadwerkelijk bel?
  • Hoeveel sms’jes zitten er in mijn bundel? Sms ik eigenlijk nog wel?
  • Hoeveel MB’s zitten er in mijn bundel? Komt dit overeen met het aantal MB’s dat ik maandelijks verbruik?

 

Als uit het bovenstaande blijkt dat je een te grote bundel hebt, dan is het duidelijk dat je goedkoper kunt uitkomen. Kies voor een kleinere bundel en pas de bundel dan ook aan op jouw verbruik. Het is namelijk zonde om te betalen voor een te grote bundel. 

 

Goedkoper uitkomen met een sim only abonnement doe je dus vooral door ervoor te zorgen dat je bundel past bij jouw verbruik en niet te groot is.

Waarom een goedkoop abonnement?

Die paar euro’s verschil per maand, maakt dat nou echt uit?

Voor sommigen niet, voor velen wel. Een paar euro verschil per maand kan uitlopen tot een groot verschil per jaar. Stel: je betaalt nu 13 euro per maand. Je hebt echter een bundel gevonden dat past bij jouw verbruik voor slechts 8 euro per maand. Dat is op maandbasis al 5 euro verschil en op jaarbasis maar liefst 60 euro. Heb je een abonnement van twee jaar, dan bespaar je 120 euro op je sim only abonnement! Dit voorbeeld laat zien dat goedkoper uitkomen een goed idee is.

Conclusie

Indien je een goedkoop sim only abonnement wilt, is het van belang om goed te kijken naar je verbruik en op basis hiervan een geschikte bundel te kiezen. Voor de meesten is het op die manier mogelijk om goedkoper uit te komen met hun sim only abonnement. Dat is verstandig, want hiermee bespaar je jaarlijks een mooi bedrag.