Radiografisch bestuurbare auto’s van Traxxas

Wanneer je in een radiografisch bestuurbare auto gaat investeren, dan is één van de belangrijkste vragen: voor welk merk kies ik? In dit artikel besteden we aandacht aan de radiografisch bestuurbare auto’s van het zeer gewilde merk Traxxas.

Over Traxxas

Traxxas specialiseert zich al sinds 1986 in het ontwikkelen en bouwen van Ready-to-Run radiografisch bestuurbare voertuigen. Ze maken voornamelijk auto’s, maar ook speedboten en helikopters. Traxxas’ innovatieve denkwijze en creatieve ontwerpen maken het voor iedereen makkelijk om met een RC auto te beginnen, en dat voor een zeer betaalbare prijs. Uniek aan Traxxas is dat je maar liefst 2 jaar garantie krijgt op de elektronica van je RC auto. Daarbij zijn de onderdelen voor Traxxas auto’s tot 50% goedkoper dan voor andere merken. Traxxas staat voor een krachtige performance, optimale duurzaamheid en een uitstekende klantenservice. Het komt allemaal samen in een geweldige ervaring die ontworpen is voor jarenlang plezier.

Traxxas primeurs

Traxxas heeft de afgelopen dertig jaar een hoop primeurs gehad. Het begon al in 1986, toen zij met het idee kwamen om een volledig geassembleerde radiografisch bestuurbare auto op de markt te brengen. Deze nieuwe klasse RC auto’s werd beschreven onder de door Traxxas bedachte naam “Ready-to-Run” (RTR). Ready-to-Run was destijds een compleet nieuw concept; traditionele RC kits waren tot dat moment eigenlijk altijd ongemonteerd. Maar zodra men erachter kwam dat de Ready-to-Run auto’s dezelfde voordelen boden als de kits (vervangbare onderdelen, hop-ups, een kwalitatief hoogwaardige radiosysteem) werden ze razend populair. In plaats van dat je eerst uren moest priegelen om je voertuig in elkaar te krijgen, kon je nu een RC auto kopen waarmee je vrijwel meteen de straat op kon.

Traxxas ontwikkelde overigens niet alleen de eerste Ready-to-Run RC auto, maar ook de eerste Ready-to-Run RC auto op brandstof én de eerste Ready-to-Run auto die de 100 mijl (160 kilometer) per uur haalde. Traxxas was tevens de eerste fabrikant die een radiografisch bestuurbaar voertuig met waterbestendige elektronica op de markt bracht. Ook waren zij de eerste met een 2.4GHz zender die over een Apple iOS interface beschikte.

Populaire Traxxas modellen

Traxxas biedt een breed assortiment aan modellen voor zowel beginners als gevorderden. Alle Traxxas modellen hebben minimaal één prijs gewonnen, maar er zijn zeker ook modellen die een ongekende populariteit genieten. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de Traxxas XO-1. Deze sportief uitziende supercar haalt in minder dan 5 seconden een snelheid van maar liefst 160 kilometer per uur! Een ander zeer populair model is de Traxxas Slash 4X4. Dit exemplaar is voorzien van exceptionele schokdemper beschermers, een extra grote en robuuste body, een instelbare wheeliebar en natuurlijk waterproof elektronica. Met dit monster haal je makkelijk snelheden van rond de 100 kilometer per uur! Voor degenen met een iets kleiner budget is de Traxxas Slash 2WD een aanrader; deze truck heeft een topsnelheid rond de 55 kilometer per uur en is dus niet zo snel als de Slash 4X4, maar hij trotseert moeiteloos alle soorten terreinen en wordt in een zeer complete set geleverd.