Orthopeed hond

Bent u opzoek naar een Orthopeed voor een hond of wilt u hier graag alles over te weten komen? Lees dan zeker deze blog verder want ik ga alles tot op de puntjes uitleggen. Een orthopeed voor een hond, ook wel een orthopedisch dierenarts is een arts die zich bezig houdt met klachten aan het bewegingsapparaat. Dankzij deze artsen kan uw huisdier de beste zorg ontvangen. Deze orthopedische dierenartsen behandelen verschillende problemen op het gebied van botten en gewrichten. Maar waar moet u bij deze problemen eigenlijk aan denken? Denk bij problemen op het gebied van botten en gewrichten aan bijvoorbeeld:

  • Botbreuken
  • Elleboogdyplasie
  • Gescheurde kruisband
  • Knieletsel
  • Heupdyplasie

Zulke problemen komen helaas vaak voor bij onze trouwe viervoeters. De problemen zijn al gauw zichtbaar aangezien het dier kreupel loopt of aangeeft pijn te hebben. Het meest voorkomende probleem is meestal een botbreuk. Bent u nou benieuwd hoe het proces gaat bij een botbreuk? Lees dan zeker deze blog verder!

De behandeling van een botbreuk

Botbreuken komen vaak voor bij de trouwe viervoeters. De behandeling verschilt natuurlijk per hond want die is afhankelijk van de leeftijd van uw hond, ernst van de breuk en de plaats van de breuk. In grote lijnen kunnen wij natuurlijk wel een indicatie geven over hoe dit proces in zijn werking gaat. Heel vaak is bij een botbreuk een interne fixatie nodig. Dit houdt in dat er doormiddel van een operatie draden, pennen of schroeven worden aangebracht. Waar nodig kan dit gepaard gaan met externe pennen. Na de operatie heeft uw hond extra aandacht en verzorging nodig. Uw hond moet altijd aan de riem uitgelaten worden zodat deze niet te enthousiast kan worden in de buurt bij bijvoorbeeld andere honden. Naast dat botbreuken veel voorkomen bij honden een gescheurde kruisband ook vaak voor. Maar hoe gaat die behandeling eigenlijk?

De behandeling van een gescheurde kruisband

Een gescheurde kruisband komt jammer genoeg ook vaak voor bij honden. Om dit op te lossen is de beste optie een knieoperatie. Dan hoor ik u denken: “huh knie operatie?” ja. Bij een knieoperatie wordt de stand van de knie gecorrigeerd wat resulteert in een verandering van de krachten in de knie. Hierdoor kan er weer een stabiel gewricht ontstaan. Dit wordt ook wel gedaan met de zogenaamde TTA-2 techniek. Het voordeel van deze techniek ten opzichte van andere technieken is dat er minder schade geleverd wordt aan spieren, dit zorgt ervoor dat uw lieve hondje sneller weer de oude is. Het kan hierbij zijn dat de hond wordt opgenomen.

Conclusie orthopeed hond

Dankzij de technieken van tegenwoordig kunnen we bot en gewricht problemen bij honden goed verhelpen. De orthopedische dierenartsen zijn professioneel in hun vak en zijn goed opgeleid. Na benodigde behandeling zal uw hond gauw weer de oude zijn. Denk eraan goed de adviezen van de arts te volgen na de behandeling van uw hond. Zo voorkomt u een hoop gedoe. Bent u nou ook opzoek naar een orthopedische behandeling voor uw hond? Neem dan zeker even een kijkje op deze pagina over een orthopeed hond.