Op ziekenbezoek: wat neem je mee?

Ziekenhuisbedden

Het kan helaas iedereen overkomen: je wordt ziek of krijgt een ongeluk, en belandt in het ziekenhuis. Als een familielid, vriend of kennis opgenomen wordt en een tijdje in het ziekenhuis moet blijven, dan zal je waarschijnlijk regelmatig bij die persoon op bezoek gaan om steun te bieden. Zeker de eerste keer zal je daarbij niet met lege handen aan willen komen zetten. Maar wat neem je precies mee als cadeautje?

1) Een bloemetje

Klassiek, simpel, en effectief: een mooie bos bloemen doet altijd wonderen, en zal de kamer van de zieke direct opfleuren. Helaas is het alleen niet altijd toegestaan om bloemen op de kamer te houden, en soms zijn er al veel te veel bloemen in de kamer aanwezig; het is nou eenmaal voor iedereen erg makkelijk om beneden even langs de kiosk te lopen… en bedenk ook: een kind heeft vaak geen behoefte aan bloemen!

2) Een knuffel

Van de kleinste kinderen tot jongvolwassenen, een knuffel doet het altijd goed! Zelf volwassenen zijn soms nog blij te maken met een leuk knuffelbeest. Kies uit een van de meest populaire knuffels, op basis van het prachtige onderzoek van The Bite-Sized Backpacker. De website onderzocht welk type knuffels het meest gewild zijn, en het resultaat is verrassend! Natuurlijk staat de klassieke teddybeer op nummer 1.

3) Een boek

Wat we ons vaak vergeten tijdens een bezoekje aan het ziekenhuis is dat wanneer wij weer vertrekken, de zieke alleen achterblijft. Zeker wanneer iemand voor lange tijd in het ziekenhuis ligt is het zeer fijn om iets te lezen te hebben. Ook tijdschriften en anders leesvoer doen het daarnaast erg goed als geschenk bij ziekenhuisbezoekjes.

4) Een fotoboekje

Als iemand langdurig in het ziekenhuis ligt is het fijn soms terug te kunnen kijken naar het leven thuis. Een persoonlijk fotoboekje met foto’s van naar familieleden, vrienden en eventuele huisdieren kan het gevoel van vervreemding tegengaan, en laat tegelijkertijd zien dat je iemand actief steunt. Vergeet ook niet af en toe een spontane foto te sturen via je mobiele telefoon om de zieke toch te blijven betrekken bij het thuisleven.

5) Iets lekkers

Zowel binnen als buiten de ziekenhuizen zijn lekkernijen altijd gewenste cadeaus. Lekkere snoepjes, een bijzondere reep chocolade; ze gaan er bij de meeste mensen wel in! Wil je het cadeau toch iets persoonlijker maken, kies dan voor een (smakelijk) fotocadeau, zoals een bedrukte chocoladereep of een chocolade telegram.

Wat zou jij willen krijgen?

Bedenk voordat je je keuze maakt ook eens wat jij zelf graag zou willen krijgen als je in het ziekenhuis lag. Zie je een van de bovenstaande opties wel zitten, of zou je liever een comfortabel shirt, een zachte deken of een fijn paar bedsokken krijgen? Uiteindelijk is een lief cadeautje altijd welkom, dus maak je niet al te veel zorgen en koop het cadeautje wat voor jouw gevoel het beste past.