Ooglidcorrectie kosten en wat het inhoudt

Een van de eerste dingen die opvalt als je iemand in het gezicht kijkt zijn de ogen. De vorm van de ogen, de positie, de kleur, de wimpers en de oogleden maken het allemaal tot een prachtig geheel. Bij ouderdom en vermoeidheid kan het soms zijn dat de oogleden gaan hangen waardoor je een vermoeide blik krijgt. Veel mensen vinden dit niet mooi of proberen het te compenseren door constant te fronsen. Bij een ooglidcorrectie word je voorzien van een jonge en frisse blik na een plastische ingreep.

Wat er wordt gedaan tijdens een ooglidcorrectie

Bij een correctie bij het bovenste ooglid wordt gedaan onder lokale verdoving. Het kan zo zijn dat door middel van ouderdom of een andere aandoening de huid van je oogleden is verslapt en is gaan hangen. Hierdoor krijg je dus een vermoeide blik. Door middel van een bovenste ooglidcorrectie krijg je een frissere en jeugdige blik. Het litteken valt in de plooi van je huid, waardoor deze nauwelijks zichtbaar is. De ooglidcorrectie kosten van deze ingreep zijn het laagst

Wanneer het weefsel van je onderste oogleden gaat verzwakken ontstaan er typische walletjes. Ook deze walletjes zorgen voor een vermoeid uitziende blik en komt vaak voor bij ouderdom. Het weefsel wordt bij de ooglidcorrectie gecorrigeerd waardoor de storende wallen verdwijnen. Het teveel aan huid wordt weggenomen en de onderliggende weefsels worden verstevigd door middel van een kleine insnede. Het onderste ooglid ziet er na deze operatie een stuk strakker en jonger uit. Deze ingreep kan worden uitgevoerd onder lokale anesthesie of onder algemene verdoving.

Bij een volledige ooglidcorrectie worden beide oogleden aangepakt. In sommige gevallen kan het namelijk zijn dat beide oogleden door ouderdom zijn gaan hangen en aandacht nodig hebben. Na deze ingreep zullen je ogen er een stuk frisser en minder vermoeid uitzien. Dit is de ideale operatie voor mensen die wat aan hun uiterlijk willen doen. De operatie wordt uitgevoerd onder of lokale anesthesie of onder algemene verdoving. Je kan een eerste consultatie boeken op de website van Sarasin Clinic en meer leren over wat voor effect deze ingreep zal hebben en wat het resultaat ongeveer zal zijn. De ooglidcorrectie kosten van deze ingreep zijn het hoogst.

De ooglidcorrectie kosten

Nu is natuurlijk de belangrijkste vraag: Wat zijn de ooglidcorrectie kosten? Voor het bovenste ooglid is de prijs rond de 1250 euro. Voor het onderste ooglid is deze prijs iets hoger, namelijk 1650. Voor beide oogleden betaal je een bedrijf van 2600. Natuurlijk variëren de prijzen per behandeling. Denk bijvoorbeeld aan de gewenste verdoving of een tussenkomst van het ziekenfonds. Het bedrag dient in de meeste gevallen zelf betaald te worden tenzij de hangende oogleden voor fysieke klachten zorgen.

Er zijn natuurlijk ook complicaties die plaats kunnen vinden tijdens een ingreep. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan een zwelling en blauwe plekken. Deze verdwijnen in de meeste gevallen tijdens een week. Daarnaast heeft de verdoving natuurlijk ook een effect op je lichaam. Lees op de website van Sarasin Clinic meer over de resultaten van een ooglidcorrectie en wat je hiervan de gevolgen zijn.