Hoe maak je een aantrekkelijke website?

Er zijn verschillende manieren waarop jij een website kunt maken. Waar jij precies voor kiest is aan jou, maar het logisch dat jij wel een aantrekkelijke website wilt. De vraag is alleen hoe maak je die precies? Wij geven je een paar tips die je daarbij kunnen helpen.

Een mooi en strak design voor je website

Een van de belangrijkste dingen waar je voor moet zorgen om een van de mooie websites te maken is dat je design van de website strak en overzichtelijk is. Wanneer je website een chaos is, is het voor lezers ook niet interessant om de website te bezoeken. Let er dus goed op dat je website heldere kleuren heeft en niet te druk is. 

 

Door je lay-out aan te passen op het onderwerp waar je website over gaat is de kans ook groter dat je de juiste doelgroep treft. Om authentiek en interessanter over te komen bij jouw potentiële lezers is het slim om eigen foto’s en video’s te plaatsen op je website. Op die manier ben je origineel en val je ook meer op.

Houd het simpel

Een strak design wat er mooi uitziet is belangrijk. Wat misschien nog wel belangrijker is, is dat de website ook gemakkelijk in gebruik is. Het moet dus niet zo zijn dat als je per ongeluk ergens op klikt dat je gelijk overal naar doorverbonden wordt. Maak bijvoorbeeld aan de linkerkant een duidelijk overzicht van hoofdonderwerpen waar de lezer naartoe kan. Klik je op een van de hoofdonderwerpen dan kom je op een pagina waar ook eventuele deelonderwerpen staan aangegeven. Op die manier is de website gemakkelijk en overzichtelijk te gebruiken. Deze manier van gebruik hebben veel websites en dit werkt goed. Houd het in dat opzicht dus ook simpel.  

Een pakkende domeinnaam

Iets wat een site ook aantrekkelijk kan maken is de naam van de site. Als deze pakkend is en past bij het onderwerp zijn veel mensen automatisch geneigd om jouw website te bezoeken. Een domeinnaam kun je niet zomaar gebruiken, deze moet je ergens aanmelden. Vaak doe je dit bij de provider waar je ook de website op laat draaien. Een voorbeeld van een provider is Favicon, maar WordPress is ook een goed voorbeeld. 

 

Wees wel op tijd met het bedenken van je domeinnaam en claim deze ook op tijd. Doe je dit niet en iemand is je voor, dan is het voor jou niet meer mogelijk om deze domeinnaam te gebruiken en zul je dus een nieuwe moeten verzinnen. Dat is natuurlijk super zonde vooral als je de rest allemaal al geregeld had. Regel je domeinnaam dus als eerst en zo snel mogelijk. Op die manier kun je teleurstelling voorkomen.

 

Denk wel goed na over je domeinnaam, dit kan je website namelijk maken of breken. Zoals eerder gezegd, als je domeinnaam aansluit op het onderwerp is en pakkend is voor een eventuele lezer, dan is de kans ook groot dat ze jouw website gaan bezoeken. Denk hier dus ook serieus goed over na.