Het versturen van beterschap bloemen

Bij veel bloemisterijen kunt u bloemstukken bestellen. Deze bloemen worden dan naar u opgestuurd of naar het adres dat u heeft opgegeven. Dit gaat natuurlijk niet zomaar, want er moet voorzichtig met bloemstukken om worden gegaan. Daarnaast kunnen de bloemen – speciaal om bijvoorbeeld iemand beterschap te wensen – rijp worden of uitdrogen. In deze blog lees je er meer over. 

 

Beschadiging van bloemen voorkomen 

U bent de bloemist van een bloemisterij en u heeft een mooi bloemstuk gemaakt. U wilt de bloemen voor beterschap wensen versturen, maar u wilt niet dat er onderweg iets veranderd en dat het als een losse warboel bij uw klant aankomt. Daarom worden bloemstukken over het algemeen in dozen verpakt. Dit kan beschadiging van het bloemstuk voorkomen.

 

Uitdroging van bloemen voorkomen 

De bloemstukken worden allereerst in emmers gezet met water. Dit water kan natuurlijk gaan verdampen, waardoor uitdroging kan ontstaan. Door de bloemen zo koud mogelijk te bewaren – het liefst net boven de nul graden – zal het water minder snel verdampen. Dit kan de uitdroging van bloemen voorkomen.

 

Rijping van bloemen voorkomen 

Als de beterschap bloemen zo koud mogelijk worden bewaard, kan dit tevens de rijping van bloemen voorkomen. Bloemen rijpen namelijk minder snel als het kouder is. Tevens is het goed om de bloemen op een donkere plaats te bewaren. Zonder zonlicht kunnen ze namelijk geen glucose aanmaken en dus niet groeien.

 

Voordelen van het inpakken in folie 

Er zijn veel bloemisterijen die de bloemen en bloemstukken inpakken in folie, zodat het water niet kan verdampen. Dit zorgt er dus weer voor dat de bloemen niet uitdrogen. Het folie zorgt er ook voor dat er minder zuurstof bij de bloemen in de buurt is, waardoor de bloemen minder gaan ademen. Hiermee wordt de rijping vertraagd, omdat de bloemen tot rust komen. Het nadeel hiervan is dat er gisting op zal treden als al het zuurstof op is. Daarom worden er kleine gaatjes in het folie gemaakt. Die zorgen ervoor dat er wel een beetje zuurstof bij de bloemen kan komen. Er kan echter nog steeds geen water naar buiten, want daar zijn de gaatjes te klein voor.

Vind een bloemist in de buurt op Bloemenbutler.nl

Ben je op zoek naar een professionele bloemist waar je de mooiste bloemstukken kunt kopen? De vergelijkingswebsite Bloemenbutler.nl zet de beste online bloemenwinkels op een rijtje. Ook kan je hier op lokaal niveau bloemisten zoeken. Dit laatste heeft vaak de voorkeur als je een bloemetje eerst wil kunnen zien en ruiken. Een ander voordeel van bloemen kopen in een winkel is dat je advies kunt krijgen van een ervaren bloemist. 

Voordelen en nadelen van online bloemen kopen

Wie online bloemen koopt profiteert van een flink aantal voordelen. Je hoeft namelijk niet meer naar de winkel toe, je profiteert van een enorm assortiment, en je kunt het rechtstreeks laten bezorgen bij iemand die jij een bloemetje cadeau wil doen. Hieronder vatten wij de belangrijkste voordelen van online bloemen bestellen nog eens samen:

 

  • Snelle bezorging
  • 24/7 online bestellen, je zit niet vast aan de openingstijden van de winkel
  • Je kunt het direct laten bezorgen bij iemand die jij wil verrassen
  • Ook brievenbusbloemen beschikbaar. Deze passen bij iemand door de bus, de ontvanger hoeft dus niet thuis te zijn op het moment van bezorgen

 

En wat zijn de nadelen?

Online bloemen kopen is niet voor iedereen de uitkomst. Veel mensen houden ervan om toch even naar de winkel te gaan. Je kunt de bloemen dan even vasthouden en ruiken. Ook kan je advies krijgen van de medewerker.