De voordelen van voetreflexmassages in Veenendaal en hoe ze klachten kunnen verhelpen

Voetreflexmassages worden gegeven door een masseur. Bij deze vorm van behandeling is de theorie dat de voeten de lichamelijke gezondheid weerspiegelen. Wanneer je voeten dus verkrampt zijn, zou het best eens kunnen dat hierdoor je rug ook verkrampt is. Of juist als je nek stijf is kan dat verholpen worden met het reflex in je voeten dat daarbij hoort. Door via de voet te behandelen kunnen ook gevoelige of lastig te bereiken plekken behandeld worden.

Wat kan een voetreflexmassage voor jou doen?

Een voetreflexmassage verhelpt dus klachten in het lichaam. Dit gebeurt doordat het lichaam na de massage terugkeert in de evenwichtstand. Dit is de stand van het lichaam waarin het ontspannen is, maar niet uitgeput. Door met verschillende technieken de reflexpunten in de voet te behandelen, kan er een ontspannings- of deblokkeringsreactie plaatsvinden. Hierdoor vind het lichaam het makkelijker om uit zichzelf te herstellen en kan het evenwicht terugkeren. Maar ook voor lichamelijk gezonde mensen heeft een voetreflexmassage veel voordelen. Zo ben je na een voetreflexmassage in Veenendaal ontspannen en niet meer gestrest. Tevens wordt de doorbloeding gestimuleerd: iets waar je op latere leeftijd veel voordeel van kan hebben.

Voetreflexmassage bij een onverklaarbare klacht

Ook wanneer je klachten hebt die niet zijn te verklaren of te verhelpen met normale geneeskunde, kan voetreflexmassage een uitkomst zijn. Zo kan voetreflexmassage helpen bij vermoeidheid, stress, spanning of burn-outklachten. Maar ook bij hoofdpijnklachten, die normaal niet snel te verhelpen zijn en vaak geen oorzaak kunnen hebben, kan een voetreflexmassage helpen. Het reflexpunt van het brein zit bijvoorbeeld in de tenen en door deze met een bepaalde techniek te behandelen, kan de hoofdpijn significant afnemen. Ook ademhalingsproblemen, darmklachten of hormonale klachten kunnen met voetreflexmassage verminderd of zelfs verholpen worden.

Wanneer is voetreflexmassage geen goed idee?

Voetreflexmassage is helaas niet voor iedereen geschikt. Vooral wanneer iemand erg gevoelig reageert op aanraking bij de voeten, kan voetreflexmassage geen goed idee zijn. Maar ook voor zwangere vrouwen is voetreflexmassage niet geschikt. Als er trombose in het been aanwezig is, de patiënt kneuzingen of botbreuken heeft of als de patiënt een schimmelinfectie van de voet heeft, kan er ook niet behandeld worden.