Alles wat je moet weten over hazelnoten

Header_image

Wil jij jouw voedingspatroon verbeteren en gezonder en gevarieerder eten? Noten zijn onmisbaar in een gezond voedingspatroon. Ze zorgen er niet alleen voor dat je voldoende vitamines, mineralen en andere bouwstoffen binnenkrijgt, ze spelen ook een essentiële rol in het functioneren van allerlei fysieke en mentale processen. Een nootje dat zeer geliefd is, op verschillende manieren gegeten kan worden en bovendien vol zit met allerlei belangrijke voedingsstoffen, is de hazelnoot. Wij vertellen je alles wat je moet weten over deze heerlijke noot.

Over hazelnoten

Hazelnoten zijn de vrucht van de hazelaar. Ze groeien zowel op grote kwekerijen als in het wild en kunnen op allerlei manieren gegeten worden. Hazelnoten zijn essentieel in een gezond voedingspatroon. Zo bevatten deze noten veel onverzadigde vetten, vitamine E en vitamine B6. Deze stoffen dragen bij aan gezond cholesterolgehalte en zijn bevorderlijk voor de gezondheid van uw hart en bloedvaten. Hazelnoten bevatten veel calorieën, waardoor het aan te raden is om ze met mate te eten. Gelukkig zorgt dit bijzondere nootje snel voor een langdurig verzadigd gevoel, waardoor je gedurende de dag minder de neiging hebt om te snacken. Hazelnoten hebben een een zachte smaak een een knapperige bite, waardoor ze niet alleen heerlijk zijn als snack, maar ook door allerlei gerechten verwerkt kunnen worden. 

Creatief in de keuken

Ben jij een echte keukenprins of keukenprinses en probeer je graag nieuwe dingen uit? Ga dan eens aan de slag met heerlijke hazelnoten. Hazelnoten kunnen op allerlei manieren verwerkt worden. De meest bekende vorm van hazelnoten in een ander gerecht is hazelnoten verwerken in een reep chocolade, maar wist je dat dit heerlijke nootje ook uitstekend door brownies of een cheesecake verwerkt kan worden? Daarnaast kan je met hazelnoten zelf verse hazelnootpasta maken en smaken ze heerlijk door allerlei maaltijdgerechten. De mogelijkheden van dit bijzondere nootje zijn eindeloos, dus laat je fantasie de vrije loop.

Kwalitatief hoogwaardige hazelnoten online kopen

Wil jij aan de slag met hazelnoten of ben je op zoek naar een gezonde smaakvolle snack en is de keuze op hazelnoten gevallen? Hazelnoten van hoge kwaliteit koop je vandaag de dag eenvoudig online bij een online notenspecialist. Alle hazelnoten van jouw online notenspecialist worden dagvers verpakt, voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en zijn vol van smaak, zodat altijd kunt genieten van heerlijke hazelnootjes. Bestel ze snel bij jouw favoriete notenspecialist en ga ook aan de slag met deze bijzondere noot.