5 redenen om voor prepaid te kiezen

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een telefoon. Hierbij hoort natuurlijk een simkaart, zodat je kunt internetten, bellen en sms’en. Een simkaart kun je direct kopen (prepaid), maar het is ook mogelijk om voor een abonnement te kiezen (sim only of een abonnement met toestel). Hoewel abonnementen tegenwoordig populair zijn, kiezen nog altijd voldoende mensen voor een prepaid simkaart. Waarom is dat zo? In dit artikel lees je 5 redenen om voor prepaid te kiezen!

1. Een prepaid simkaart kopen is eenvoudig en snel

Heb je een simkaart nodig om op je toestel te internetten, bellen en sms’en? De snelste manier om dat te doen is door voor prepaid te kiezen. Met een prepaid simkaart kun je direct je telefoon gebruiken, zonder dat je hier een abonnement voor hoeft af te sluiten. Een prepaid simkaart gebruiken is dus eenvoudig en snel.

2. Geen BKR-registratie

Kies je voor een abonnement, dan is de kans redelijk groot dat je een BKR-registratie krijgt. Dat is namelijk het geval wanneer je voor meer dan 250 euro leent. Wanneer je voor een abonnement met telefoon kiest, leen je al snel meer dan 250 euro. 

 

Met prepaid is er echter nooit sprake van een BKR-registratie. Dit is een van de redenen waarom er altijd mensen zullen zijn die voor prepaid kiezen.

3. Controle over je kosten

Gebruik je een prepaid simkaart, dan heb je volledige controle over je kosten. Jij bepaalt wanneer je opwaardeert en wanneer je dat niet doet. Je hebt geen last van maandelijkse vaste kosten en verplichte betalingen: tegoed opwaarderen doe je wanneer jou dat het beste uitkomt. Je loopt dus ook geen financiële risico’s.

4. Eenvoudig overstappen naar andere provider

Wil je op een later moment overstappen naar een andere aanbieder? Dat is met prepaid veel gemakkelijker dan met een abonnement. Alles wat je doet is een nieuwe simkaart bestellen. Wil je daarbij graag je nummer behouden, dan kun je gewoon kiezen voor nummerbehoud. Je hoeft niet een nieuw abonnement af te sluiten of veel zaken te regelen om te kunnen overstappen. Heeft een bepaalde prepaid provider bijvoorbeeld een mooie actie, dan kun je daar direct voor kiezen.

 

5. Je kunt gebruik maken van prepaid bundels

Met een prepaid bundel kom je voordeliger uit dan wanneer je normaal opwaardeert. Door voor een prepaid bundel te kiezen, kom je goedkoop uit. Wanneer je zo goedkoop mogelijk wilt internetten, bellen & sms’en en hiervoor geen abonnement wilt afsluiten, is een prepaid bundel dus ook een geschikte keuze.

 

Bovendien zijn er ook specifieke bundels. Een voorbeeld hiervan is een prepaid internetbundel. Hiermee koop je vooraf een databundel die je voor een bepaalde periode, meestal een maand, kunt gebruiken. Prepaid bundels zijn dus ook geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een tijdelijke oplossing voor het internetten, bellen en sms’en met hun toestel.