3 tips om passend zakelijk internet af te sluiten

Heb je recent een nieuwe zaak geopend of ben je toe aan een nieuwe internetverbinding bij jouw bedrijf? Dan kan het relevant zijn om onderzoek te doen naar het afsluiten van zakelijk internet bij een ander bedrijf. Veel bedrijven bieden ontzettend veel opties aan, ieder voor een andere prijs-kwaliteitverhouding. Wij geven je graag tips voor het afsluiten of oversluiten van jouw zakelijk internet in Limburg. 

Soort verbinding: welke past het best bij jouw locatie?

Voordat je zakelijk internet af gaat sluiten of gaat overstappen zul je onderzoek moeten doen naar de verschillende soorten verbinden. Zo zijn er onder andere de volgende drie mogelijkheden:

  • Zakelijk glasvezel: zakelijk glasvezel biedt een betrouwbare verbinding met een beschikbaarheidsgarantie van bijna 100%. Hiernaast biedt zakelijk glasvezel een snelheden van 10 Gbit/s. Zakelijk glasvezel is ideaal als jouw onderneming verwacht te groeien of juist te krimpen. Het internet is namelijk schaalbaar en flexibel. 
  • Mobiel internet: mobiel internet is ideaal als jouw bedrijf niet afhankelijk wilt zijn van een vaste locatie of als er op jouw locatie geen glasvezel aanwezig is. Met zakelijk mobiel internet is het vrijwel overal mogelijk om een betrouwbaar netwerk te hebben. 
  • xDSL-internet: een xDSL-verbinding is geschikt voor ondernemingen die aan de kleine kant zijn, maar grote ondernemingen kunnen xDSL-internet ook gebruiken als back-up. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw onderneming nooit zonder werkend internet komt te zitten. 

Het kan lastig zijn om de juiste soort internetverbinding voor jouw bedrijf te kiezen. Lees je daarom goed in en voorkom het maken van fouten. 

Welke snelheid moet jouw zakelijk internet hebben?

Als je eenmaal een soort verbinding voor jouw bedrijf hebt gekozen, is het belangrijk om te onderzoeken welke snelheid zakelijk internet jouw bedrijf nodig heeft. De maximale snelheid van je internet kan afhangen van de postcode waar jouw onderneming gevestigd is. Als je zakelijk internet gaat afsluiten kun je dit vaak handig in een tool opzoeken. Bij sommige bedrijven waar je zakelijk internet kunt afsluiten is het bijvoorbeeld mogelijk om uit diverse pakketten te kiezen. Zorg ervoor dat je eerst kijkt of de maximale snelheid van het pakket naar jouw keuze beschikbaar is op jouw postcode voordat je deze afsluit. Zo voorkom je dat je voor snel internet betaald, terwijl je dit niet tot je beschikking hebt. 

Zakelijk internet afsluiten: lees de reviews van bedrijven

Voordat je zakelijk internet afsluit bij een bedrijf is het van belang om de reviews te lezen en het contract goed door te nemen. In sommige gevallen is het namelijk niet mogelijk om het contract gedurende een bepaalde periode aan te passen, waardoor je vast zit aan een bepaalde internetsnelheid. Dit wil je voorkomen! Zorg er dus voor dat je de reviews goed doorneemt en het contract aandachtig doorleest. Bij het afsluiten van zakelijk internet bij bijvoorbeeld Signet is het mogelijk om de bandbreedte gedurende het contract aan te passen. Helemaal gedurende de corona crisis is dat een must-have. Nu werken (hoogstwaarschijnlijk) steeds meer medewerkers thuis en heb je dus extra bandbreedte nodig.