Waarom kiezen voor een bouwafval container bij een verbouwing?

Ga je op korte termijn met een verbouwing beginnen? Het is dan erg handig om alvast een bouwafval container te huren. Een verbouwing zorgt altijd voor meerdere soorten afval. Dit afval ligt in de weg als je het niet meteen opruimt. Om te voorkomen dat je veel tijd kwijt bent aan het wegbrengen van afval kun je een container huren. Veel afvalsoorten die ontstaan bij het verbouwen mogen in een bouwafval container.

Welke soorten afval mogen in een bouwafval container?

Als je een container wil huren is het belangrijk om te weten welke afvalsoorten in een bouwafval container horen. Je mag namelijk niet alle afvalsoorten in deze container leggen. Het afval wordt vaak gerecycled en het is dus praktisch als het vooraf netjes gescheiden is. Mocht je toch een ander soort afval erin leggen, dan krijg je daar een boete voor. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Er zijn meerdere afvalsoorten die je in een bouwafval container mag leggen. Enkele voorbeelden daarvan zijn metalen, gipsplaten, isolatiemateriaal, kunststoffen, glas en grofvuil. Materialen die je juist niet in deze container hoort te leggen zijn onder andere chemisch afval, huisvuil, dakafval en accu’s. Daarnaast mag je geen keukenapparatuur zoals vriezers en koelkasten erin leggen. Voor deze andere afvalsoorten zal je een andere container moeten huren. Door vooraf na te denken over het soort afval dat zal ontstaan kun je de meest passende container huren.

Wat zijn de voordelen van het huren van een bouwafval container?

Waarschijnlijk weet je al dat een verbouwing tot grote hoeveelheden afval leidt. Je zal tenslotte eerst onderdelen moeten verwijderen om weer een deel op te bouwen. Wil je bijvoorbeeld een aantal binnenmuren verwijderen om meer ruimte te creëren? Of wil je een muur doorbreken zodat je een uitbouw kan maken? Dan zullen er diverse soorten afval ontstaan, waaronder betonpuin, isolatiemateriaal en gipsplaten. Dit zal zorgen voor veel stof, maar ook voor grote en kleine stukken afval. Om de verbouwing voort te zetten zal je deze troep eerst op moeten ruimen. Dit ligt waarschijnlijk alleen maar in de weg waardoor de verbouwing vertraging op kan lopen. Om vele ritten naar de vuilstort te voorkomen kun je een bouwafval container huren. Je kan dan direct het afval wegbrengen zodat je er geen last meer van hebt. De container kan vlak bij je huis geplaatst worden, bijvoorbeeld op straat of op de oprit. Het kost dan slechts enkele minuten om het afval op te ruimen. Als je het afval zelf weg moet brengen naar een vuilstort ben je daar vaak enkele uren mee bezig. Een container zorgt ervoor dat je makkelijker en sneller een verbouwing uit kan voeren.

Het kiezen van de juiste bouwafval container voor de verbouwing

Elke verbouwing is weer anders. De verschillen zitten onder andere in de afvalsoorten die ontstaan en in de hoeveelheden daarvan. De bouwafval container is daarom in verschillende inhoudsmaten verkrijgbaar. Je kan bijvoorbeeld een container van 3m³, 6m³ of 15m³ huren. Deze containers kunnen gesloten of open zijn. Voor een kleine container betaal je minder dan voor een grote container. Het zou zonde zijn om een grote container te huren terwijl dat niet nodig is voor jouw verbouwing. Ga je een binnenmuur slopen? Kies dan een kleine container. Als je een uitbouw gaat verwijderen kun je beter voor een grote container kiezen.