Slabbetjes

Als je baby of kindje begint met drinken en eten kan dit voor geknoei zorgen. Aangezien jij waarschijnlijk geen zin hebt om steeds kleding met vlekken te wassen, kun je slabbetjes aanschaffen. De slabbetjes zorgen ervoor dat de kleding beschermd wordt tegen vlekken van eten en drinken. Slabbetjes zijn in veel varianten verkrijgbaar. Je kunt daardoor eenvoudig een model vinden dat past bij jouw baby of kindje.

Waarom is het gebruiken van een slabbetje handig?

Baby’s en kleine kinderen knoeien vaak tijdens het eten. Dit komt doordat ze nog wat moeite hebben met de fijne motoriek. Het kan zijn dat ze daarom het eten niet helemaal in hun mond stoppen of dat er eten van het bestek af valt. Dit kan zorgen voor vervelende vlekken in de kleding die lastig te verwijderen zijn. Door een slabbetje te gebruiken bescherm je de kleding tegen zulke vlekken. Je hoeft dan alleen maar het slabbetje te wassen. Ook kun je het slabbetje gebruiken om een vieze mond af te vegen. Een andere reden om een slabbetje te gebruiken is omdat je baby kwijlt. Het vocht kan voor huidirritaties zorgen. Het slabbetje vangt dit vocht op zodat je baby of kindje schoon en droog blijft. Je voorkomt zo dat er smetplekjes op de kwetsbare huid ontstaan.

Diverse soorten slabbetjes

Slabbetjes zijn verkrijgbaar in veel varianten. Je kunt kiezen voor hele eenvoudige slabbetjes die de borst beschermen of voor slabbetjes met lange mouwen. Hierdoor kun je voor jouw baby of kindje het meest handige slabbetje vinden. De meeste slabbetjes zijn erg eenvoudig om te doen. De uiteinden bevatten bijvoorbeeld klittenband of drukknoopjes. Hierdoor kun je het slabbetje binnen een mum van tijd omdoen. Vrijwel alle slabbetjes hebben een verstelbare halslijn. Je kunt zo ervoor zorgen dat de hals goed aansluit, zodat er geen eten achter het slabbetje terecht komt. Slabbetjes zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Ook heb je genoeg keuze uit vrolijke patronen en afbeeldingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor mooie kleuren zoals blauw, geel, groen, roze en paars. Enkele voorbeelden van patronen en afbeeldingen zijn dieren, teksten en stipjes. Dankzij de leuke vormgeving zal je kindje het geen probleem vinden om een slabbetje om te hebben. Een slabbetje in de vorm van een bandana kan ook als een praktische accessoire gebruikt worden. Het materiaal waar de slabbetjes van gemaakt zijn is vaak stevig en zacht. Daardoor irriteert het de huid niet en de slabbetjes blijven mooi, zelfs als je ze regelmatig wast. De stof is absorberend en kan veel vocht opnemen. Tevens is de stof meestal voorzien van een speciaal laagje waardoor er niet snel vlekken ontstaan. Het reinigen van het slabbetje is daardoor erg makkelijk.

Welk slabbetje past bij jouw baby of kind?

Welk slabbetje jij kiest is afhankelijk van je baby of kind. Baby’s geef je eten, waardoor een slabbetje dat de borst beschermt voldoende is. Kleine kinderen die zelf eten knoeien vaak meer. Dit komt doordat ze nog moeten oefenen met het maken van kleine, precieze bewegingen. Als je kind veel knoeit tijdens het eten, kun je kiezen voor een slabbetje met lange mouwen en een lange voorkant. Hierdoor worden de armen, de borst en de benen beschermd. Je zou ook kunnen kiezen voor een slabbetje met een opvangbakje. De onderkant kun je omvouwen tot een bakje zodat eten daar in opgevangen wordt.